12 Mart 2009 Perşembe

Uslu’ya Yayla’da Sevgi Seli

Milliyetçi Hareket Partisi Yayla Mahallesi seçim bürosu açılışı adeta şölen havasında gerçekleştirildi. Açılışa büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri MHP adayı Uslu ve ekibini bağırlarına basarken yaklaşık 2 saat boyunca MHP ve Uslu lehinde tezahürat yaparak uslu ve ekibine destek verdiler. Açılışta konuşan ve projelerini anlatan Uslu ”Biz Manavgat belediyesini yönetirken, gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşüneceğiz” dedi.MHP Gurup başkan vekili Mersin milletvekili Mehmet Şandır, Antalya Milletvekilleri Mehmet Günal ve Hüseyin Yıldız, MYK Üyesi Ahmet Barış Sanal´da açılışa katılarak Uslu ve ekibine destek verirken Manavgat belediye Başkan adayı Uslu´ya her konuda kefil olduklarını dile getirdiler. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını ardından vatandaşlara seslenen MHP İlçe Başkanı İ. Hakkı Karadağ; “Milliyetçi Hareket Partisi seçimlerin en iddialı partisidir. Adayımız yeterince bilgi ve tecrübeye sahip, yıllardır kamu görevini başarıyla sürdüren, tüm Manavgat halkını kucaklayan Adem Uslu´dur. Bugün burayı doldurarak bize vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim. İnşallah 29 Mart´tan sonrada yine hep beraber Manavgat Belediyesini almış olarak kucaklaşacağız” dedi. İlçe Başkanı Karadağ´ın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Adem Uslu ise kalabalığa hitaben yapmış olduğu konuşmada kalabalığın internet üzerinde sanal ortamda kendilerini birinci gösterenlere en güzel cevap olduğunu söyledi. Uslu´nun konuşması ” Ülkücü Hareket Engellenemez, Uslu Başkan” şeklindeki tezahüratlarla sık sık kesildi.

ANKETLERE EN GÜZEL CEVAP
Aziz Gönüldaşlarım. Yayla mahallesi, Barbaros caddesi seçim bürosu açılışına, bir şölen havası verdiniz, Hoş geldiniz, şeref verdiniz diyerek sözlerine devam eden MHP Adayı Uslu; “Bu enerjiniz bu coşkunuz MHP´nin kalesi olan Manavgat´ta 10 yıldır devam eden iktidarımızın, bir 5 yıl bir 10 yıl daha ara vermeden devamının işaretinden başka bir şey değildir. İnternet üzerinden tıklanan sanal anketlerle kendilerini avutanlara şu meydanlar cevabı veriyor. 29 Mart günü Manavgat´ımızın olduğu gibi, Türkiye´mizin de kaderini etkileyecek önemli bir seçim gerçekleştireceğiz. 29 Mart sabahı Manavgat´ımız da vereceğiniz oylarla bir 5 yıl için daha Milliyetçi Hareket Partisine emanet ederken aynı zamanda vereceğiniz İl Genel Meclisi oylarıyla da hem Antalya´mızın en ücra köyüne kasabasına kadar götürülecek olan hizmetleri, sizlere hizmet edecek İl Genel Meclis Üyelerini seçerek, hem de sizleri ekonomik kriz adı altında inim inim inleten, açlığa sefalete mahkum edenlere en güzel dersi vermiş olacaksınız aziz hemşehrilerim.

İKTİDARIN GÜCÜNE İHTİYAÇ YOK
Birileri diyor ki biz İktidarın gücü ile Manavgat´ı yöneteceğiz, İktidardan güç alarak Manavgat´ı yöneteceğiz. Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Aziz hemşehrilerim, şunu çok iyi bilin; Manavgat sürekli büyüyen, dünyanın göz bebeği olan, turizmin başkenti konumunda önemli bir ilçedir. Bu ilçe orta Anadolu da 3000-5000 nüfuslu bir belediye değildir. Manavgat Belediyesi onun için Manavgat´ı iyi yönetmek adına ne Ankara´nın, ne İstanbul´un hizmetine hiç kimsenin ihtiyacı yoktur. Manavgat önemli bir ilçedir, çok ciddi potansiyeli vardır. Çok ciddi kaynakları vardır. Biz göreve geldiğimizde bu kaynakları daha da artırarak, bu kaynakları daha iyi kullanarak, bu kaynakları halkımızın lehine şeffaf bir şekilde kullanarak, doğru yatırımlarla Manavgat´ımızı büyüteceğiz, geliştireceğiz. Vereceğiniz destekle 30 Mart sabahında Belediye başkanlığı makamına geldiğimizde Manavgat´ı sizlerle beraber, Manavgat´ın kaynaklarını doğru kullanarak, Manavgat´ı ileriye götürerek yöneteceğiz.

TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ
Manavgat´ımızın tek sektörlü bir ekonomik yapıya bağlı olduğunu, ilçemizin ekonomik yapısının tamamen turizm sektörüne bağlı bir yapıda olduğunu hepimiz biliyoruz. İlçemizde turizmin 7-8 ay gibi bir süre efektif olarak kullanılması, kış aylarında 4- 4,5 ay gibi turizm sektörünün neredeyse durma noktasında olması Manavgat ilçemizin ekonomisini kış aylarında neredeyse durma noktasına getiriyor. Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz taktirde Manavgat´ımızın turizm sezonunu 12 aya yaymaktır. Yani sizlerin yılın 12 ayı hiç işsiz kalmadan işinize devam edebilmenizi sağlayacak alt yapı tesislerini oluşturacağız değerli hemşehrilerim.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇAĞ ATLAYACAĞIZ
Turizm yatırımcılarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştireceğimiz kongre merkezi gibi hizmetlerle tıpkı Belek gibi, Kundu gibi turizmi 12 aya yayarak iş, aş sağlamaya devam edeceğiz. Organize sanayi bölgesinin kurulması ve bir Üniversitenin Manavgat´a kurulması gibi hususlara önderlik ederek Manavgat İlçe ekonomisinin değişmesine, güçlenmesine imkan sağlayacağız, sizlere yeni iş sahaları açacağız sayın hemşehrilerim. Şu anda bu toplantıyı yapmış olduğumuz noktaya oldukça yakın olan noktada belediyemiz tarafından yapılacağını bildiğim belediye hastanesi inşaatımız var. Hepiniz biliyorsunuz bunu kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış durumda, biz göreve geldiğimizde inşaatın eksik kalan kısımlarını süratle tamamlayıp 90 yataklı bu hastanemizi Manavgat´ımıza, sizlere hizmet vermek üzere üniversitemizle yapacağımız görüşme neticesinde bir Üniversite hastanesi olarak açmak suretiyle üçüncü basamak sağlık hizmetlerini Antalya´ya, Alanya´ya gitmeden burada alma imkanı sağlayacağız sizlere. Bu hastaneyi Üniversitenin araştırma ve uygulama hastanesi olarak sizlerin hizmetine sunacağız.

MANAVGAT´I 800 BİN NÜFUSLA GÖRE PLANLAYACAĞIZ
Bundan sonra da Manavgat´ımızın bu gün 80 Bin nüfusuyla yaşadığı kentleşme ve trafik ile ilgili sorunları, sekiz yüz bin nüfuslu bir Manavgat olarak yaşamamak için Manavgat´ın şehir gelişme programını, ve ulaşım master planını 800 Bin nüfuslu bir şehir olarak hazırlayacağız. Bundan böyle bizim yönetimimizde Manavgat´ta yaşamaktan daha zevk alacaksınız, daha mutlu olacaksınız, kentleşmenin getirdiği sorunları hissetmeyeceksiniz. Sizlerin vereceği desteklerle göreve geldiğimiz zaman Manavgat´ta yaşayan hemşehrilerimizin önemli bir kesiminin turizm işçisi olarak çalıştığını ve bunların çoğununda gurbetçi olmak üzere önemli ekonomik ve sosyal problemlerinin olduğunu biliyoruz aziz hemşehrilerim onların problemlerinin çözümü konusunda da en güzel örneği vereceğiz.

BİZ HİZMETE ŞİMDİDEN BAŞLADIK
Kitapçığımızda demiştik ki ucuz su ve ekmek dağıtacağız hemşehrilerimize biz bunları dile getirdiğimizde ekmek 75 kuruştu şimdiden hizmet etmeye başladık 30 Mart´ı beklemeden hizmet etmeye başladık. Ekmek 50 kuruş oldu. Ucuz ekmek sağlayacağız derken bu ucuz bir seçim vaadi değildir. Bunun mümkün olduğunu biliyorduk. Ve özellikle kış aylarında Manavgat ilçemizde ciddi bir ekonomik sıkıntının yaşandığını hemşehrilerimizin daha ucuz bir hizmete layık olduğunu ihtiyacının olduğunu biliyorduk.

ALO CENAZE VE ALO DOĞUM HATTI KURACAĞIZ
Değerli hemşehrilerim sosyal belediyecilik anlayışımız içerisinde belediye bünyesinde oluşturacağımız iki tane alo hizmetimiz var bu çok önemli bunlardan birisi alo cenaze diğeri alo doğum alo cenaze hattımız Manavgat´a Türkiye´nin dört bir tarafından Kars´ından, Ardahan´ından, Tekirdağ, Muğla´dan sizlere iş ve aş imkanı sağlanan Türkiye´nin dört bir tarafından herkesin gelip yerleştiği bir ilçemiz. Burada yaşayanların bir cenazesi olsa kendi memleketlerine, kendi köylerine, aile mezarlıklarına, köy mezarlıklarına götürme hususunda ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntıyı bilerek değerli hemşehrilerim belediye bünyesinde oluşturacağımız alo cenaze hattı ve cenaze nakil aracı filosu ile 24 saat emrinizde olacağız. Alo doğum hattımız Alo cenaze hattımız gibi hüzünlü, üzücü değil sevinçli anlarda da yanınızda olacağız. Değerli hemşehrilerim bu birimde de gecenin herhangi bir saatinde aniden sancılanan hamile bir kardeşimiz, hamile bir hanımefendi o saat itibarı ile eşinin evde olmaması, işte güçte olması durumu var, yalnız olması durumu var. Hemen alo doğum hattımızı arayacak 5 dakika içerisinde adresinize gelen ambulans hastamızı en yakın hastanemizin doğum servisine götürecek.


HANIMLARIN EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Değerli hemşehrilerim başka sosyal belediyecilikle ilgili projelerimizde var. Bunlardan çok önem verdiğimiz birisi annenin ev ekonomisine katkıda bulunması, çalışma hayatına katılması adına 3-5 yaşında kreş çocuklarının kreşlerde bakımının sağlanması hususunda belediye olarak yardımcı olacağız, destekçi olacağız, belediyemizin anlaşma yaptığı güvenli kreşlerde çocuklarının bakımını sağlayan, o güvenli yerlere çocuklarını bebeklerini emanet eden analar, ailelerinin bütçesine katkı sağlamak amacıyla çalışma hayatına katılacak ve dar gelirli ailelerimizin bütçesine ikinci bir maaş girecek.

KUM MEVKİİNİ MANAVGAT’IN HİZMETİNE SUNACAĞIZ
Yıllardır tamamlanamayan Manavgat ırmağı düzenlemesini 29 Mart günü bize vereceğiniz oylarla getireceksiniz ki bundan eminim ve biz tamamlayacağız değerli hemşehrilerim. Bir de öbür tarafta kum mevkii var aziz hemşehrilerim Manavgat´ta yaşayan her bir ferdin ortak malı olan kum mevkii 29 Mart´ta bize vereceğiniz oylarla çözeceğiz inşallah, bu mevkii hepinizin buradaki her bir ferdin kum mevkiinde uygulayacağımız projenin, orada yapacağımız düzenlemeleri, tamamen şeffaf bir şekilde sizlerin huzurunda ve tamamen sizlerin menfaatine gerçekleştirip orada oluşacak hangi değer varsa herkesin gözü önünde Manavgat´ta yaşayan hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız değerli hemşehrilerim.

BİN LİSANSLI SPORCU PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Güzel Manavgat´ımızın sportif anlamda da hak ettiği noktalara ulaşması için önemli çalışmalarımız olacak. Belediye hizmetlerinde her hangi bir sözümüz olursa bu sözümüzü yerine getireceğiz. Manavgat Belediyesporun hakkettiği profesyonel ligde yer almasına imkan vereceğiz. Manavgatspor voleybol takımına sahip çıkacağız, Manavgat Belediyesporumuza diğer amatör kulüplerimize sahip çıkacağız. Ve belediye bünyesinde 1000 lisanslı sporcu projemizi de geliştirerek hayata geçireceğiz. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtaracağız değerli hemşehrilerim. 29 Mart´ta bizi göreve getirdiğinizde Manavgat´ımızı el ele , gönül gönüle vererek bir dünya kenti yapacağız.

DSİ KANALINA BAY-BASS YAPACAĞIZ
Bu bölgenin mahallenizin sorunlarını biliyorum kanallardan rahatsız olduğunuzu biliyorum. Çocuklarımızın zaman zaman hayatlarını kaybetmesine sebep olduğunu, öbür taraftan yaz aylarında sivrisinek yuvası bir hal aldığını biliyoruz. Ancak değerli hemşehrilerim bu kanal maalesef DSİ´ye ait olduğu için belediyemiz tarafından yapılan şimdiye kadar onca müracaata rağmen üzerinin kapatılması ile ilgili bir gelişme sağlanamadı. Devlet Su İşleri sulama kanallarını temizlik yapabilme amacıyla üzerinin kapatılmasına müsaade etmiyor. Bu sorunun şehrin dışından geçecek bir bay-pass kanalıyla Ulualan ve Manavgat´ın doğu tarafının sulanması projesiyle bu kanal kapatılabilecek ve orada yeni yapılmış olan köprümüze ulaşım sağlayacak, köprümüzün trafik akışının daha rahatlamasını sağlayacak geniş bulvar şeklinde bir düzenlemenin oluşmasına meydan verecek. Değerli hemşehrilerim DSİ´ye alternatif sunmadan başka hiçbir güç o kanalları kapatamaz. kanalı kapatacağız kapalı hale getireceğiz diyorsa birileri bilin ki ya eksik biliyor, ya yalan söylüyor.

SİZE SÖZ VERİYORUM
Değerli hemşehrilerim bir de 40 yıldır devam eden mülkiyet sorunu var. Bu mülkiyet problemini de bir belediye başkan adayı beni seçtiğiniz taktirde ben geldiğim taktirde ben bu problemi çözerim diyorsa yine biliniz ki ya eksik biliyor, ya yalan söylüyor. Değerli hemşehrilerim önce bu konuda mahkeme sürecinin bitmesini bekleyeceğiz, o süreç bittikten sonra size buradan Adem Uslu sözü veriyorum. Sizin lehinize olan düzenlemeyi yapacağız, orada sizin mazeretinizi gidereceğiz, hakkınızı teslim edeceğiz. Bütün dünyada bilmeniz gereken bir şey var şehirler batıya doğru gelişiyor. Bunun bir sonucu olarak da Manavgat´ımızda batıya doğru gelişiyor, büyüyor. Bu çerçevede bayır mahallemiz nispeten diğer mahallelere göre geri kalmış durumda ayrı bir ilgi ve alakaya ihtiyacı var. Bayır mahallemizi de geliştirmek, bayır mahallemizi de diğer mahallelerimiz kadar güzide ve güzel hale getirmek için burada bir takım cazibe merkezleri oluşturmak, bir takım yeni ticari alan düzenlemesi yapmak zorunluluğu var” diyerek sözlerini noktaladı.

ŞANDIR ” USLU´YA KEFİLİM”
Adem Uslu´nun vatandaşlara hitaben yapmış olduğu konuşmanın ardından ise Belediye ve İl genel meclisi üyeliği adayları tek tek vatandaşlara tanıtıldı. Tanıtım törenin ardından ise MHP Gurup başkan vekili İçel milletvekili Mehmet Şandır mikrofono gelerek Akparti iktidarına yüklendi. Şandır konuşmasında, MHP genel başkanı Devlet Bahçeliye özürlü yakıştırması yapan Başbakan Recep Tayip Erdoğan´a özür dile çağrısında bulundu. Öte yandan Şandır; Adem Uslu´nun diğer adaylara nazaran kamu görevinden geldiğini ve Türkiye´nin bir çok bölgesinde Kaymakamlık görevini başarıyla yaptığını belirterek kendisine kefil olduğunu söyledi. Şandır´ın konuşmasının ardından ise Yayla Mahallesi Seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Mehmet Şandır, Antalya Milletvekilleri Günal ve Yıldız Manavgat Belediye Başkan Adayı Adem Uslu ile birlikte gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok: