23 Mart 2009 Pazartesi

Mimarlar Odası’ndan adaylara birlikte çalışma önerisi


Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Cumhur Cengiz, Manavgat’ta ki adaylara işbirliği çağırısında bulunarak, “Odamız bünyesinde kurduğumuz komisyonumuz, Manavgat’ın mevcut sorunlarını tespit etmek, çözümlemeler sunmak, yerel yönetimlere yapılacak projelerde teknik destek sağlayarak Manavgat’ı daha modern, daha yaşanılabilir bir hale getirecektir” dedi.Mimarlar Odası Manavgat Temsilciliği, ilçe ve beldelerindeki sorunları ve ihtiyaçlarının gündeme getirilmesi ile ilgili olarak Kent ve Mimarlık Komisyonu oluşturdu. Komisyon, Manavgat’ın mevcut sorunlarını tespit etmek, çözümlemeler sunmak, yerel yönetimlere yapılacak projelerde teknik destek sağlayacak. Manavgat’ı daha modern, daha yaşanılabilir bir hale getirmek için projeler üretecek. Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Cumhur Cengiz, komisyon olarak ilk toplantılarını yaptıklarını belirterek; “Biz mimarlar olarak yerel yönetimlerin bizle birlikte çalışmasını öneriyoruz. Biz onlara ücretsiz olarak teknik destek vermeye hazırız. Yapılacak projelerde bizlerinde görüşleri alınmasını istiyoruz. Bundan önceki yerel yönetimler, bizlerle danışmadılar. Halbuki biz Manavgat’ın gelişimi için oda olarak ücretsiz teknik destek sağlayacağımızı belirttik. Umarız yeni gelecek yerel yönetim, yapacakları projelerde bizlerinde görüşünü alır. Bizler her zaman yerel yönetimlere destek vermeye hazırız” dedi. Cengiz, ayrıca Manavgat’ta ki siyasi partilerin meclis üyesi adayları için de teknik konulardan “Mimar, şehir plancısı, harita mühendisi, elektronik ve inşaat mühendisi gibi” meslek dallarından aday gösterilmemesine sitem etti. Sadece birkaç adayın olduğunu ifade eden Cengiz, onlarında sıralamada alt taraflarda olduğunu söyledi. Cengiz, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde tüm belediye başkan adayları ve ekiplerine başarılar diledi.

MANAVGAT’TA ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR
Mimar Odası Manavgat Temsilciliği’nin ilk komisyon toplantısında Manavgat’ın sorunları dile getirildi; “Pazar yerinin düzenlenmesi ( mevcut köylü pazarının korunarak düzenlenmesi, tuhafiye,
züccaciye, hediyelik eşya vb. satılan turist pazarı olarak adlandırılan kısmın küçültülerek şehrin dışına taşınması). Balık pazarı ile kültür evi arasındaki alanın yol düzenlemeleri de düşünülerek ırmak kenarı ile ilişkilendirilip kentsel meydan oluşturulması. Irmak kenarında atıl durumda olup kullanılmayan yerlerin ıslah edilerek kent kullanımına açılması. Irmak kenarının düzenlenerek tüm Manavgatlılar tarafından ailecek gezilebilecek açık-kapalı mekanlara dönüştürülmesi. Boğaz mevkiindeki belediye piknik alanının daha sıhhi hale getirilerek, kuzeybatısındaki ormanlık alanın belediye sınırlarına katılarak kent parkı yapılması. Boğaz mevkiinde tüm halkın kullanabileceği bir beach park düzenlemesinin yapılması. Fevzipaşa caddesinde kullanılmayan ya da az kullanılan bitişik nizamlı altı dükkan üstü konut olan bölgenin kentsel dönüşüm projelerinin hazırlanması. Kavaklı mahallesinde,yeni hal karşısındaki kültür merkezi ve sosyal donatı alanlarının ivedilikle değerlendirilmesi. Çeltikçi’de kentsel dönüşüm projelerinin yapılması. Boş ve atıl durumda bulunan arsaların ıslah edilmesi ve belediye tarafından otopark olarak düzenlenerek üzerine bina yapılana kadar kullanılması. Malzeme stok depolarının şehir merkezinin dışına taşınması. Meslek gruplarına göre organize sanayi alanlarının düzenlenmesi. Kültür turizminin ön plana çıkarılması.
Eski Hisar Kalesi (Mangal) ve çevresinin düzenlenmesi. Çevre yolu üzerindeki su kemerlerinin çevresi ile beraber düzenlenip kullanıma açılması. Kavaklı çamlığının korunması. Titreyengöl mevkiindeki ormanın korunarak düzenlenmesi. Manavgat’ın girişindeki kavşak noktalarının düzenlenmesi. Kent dokusu içinde harap durumda olan eski binaların cephe düzenlemelerinin yapılması. Mevcut oturulan binaların dış cephe sıva ve boyalarının tamamlanması. Reklam levhalarındaki görsel kirliliğin kaldırılması. Yol kenarlarındaki dükkanların gölgeliklerinin cadde silüetini bozmayacak şekilde tek tip hale getirilmesi. Manavgat merkezinde yer alan Çağlayan İlköğretim Okulunun yerinin eğitim hizmetlerini daha rahat alabilecekleri bir yere taşınarak düzenlenmesi. Her mahalleye mahallenin sorunları ile ilgili olarak muhtarla temas kurabilecekleri muhtar evin yapılması. Kaldırım işgallerinin kaldırılması. Kent içindeki trafiğin sıkışık olduğu noktalarda otopark çözümlerinin yapılması. Şehir içine ağır vasıta ve otobüslerin belli saatlerde sokulmaması. Ana caddelerde yüksek tarifeli parkmatik uygulaması yapılması”

Hiç yorum yok: