12 Mart 2009 Perşembe

CHP’li kadınlar salona sığmadı


CHP’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkulu bir şekilde kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, Kültürevi önünde çiçek dağıtımı ve salondaki kutlamalarla gün boyunca devam etti. CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen’in de katıldığı Delta Düğün Salonu’ndaki kutlamalara binlerce kadın katılınca izdiham yaşandı. Kalabalığın salona sığmadığını gören Sözen ise kültür merkezi sözü verdi8 Mart Dünya Kadınlar Günü, CHP Manavgat İlçe Örgütü’nde de coşkulu bir şekilde kutlandı. Yaklaşık bir aydır bu çok özel gün için çalışmalarını sürdüren Kadın Kolları üyeleri, sabah erken saatlerde Pazartesi Pazarı’nda tezgah açan emekçi kadınlara karanfil dağıtarak güne başladı. Pazar alanında CHP’li kadınları gören pazarcı kadınlar, eşlerinden görmek istedikleri duyarlılığı hemcinslerinden görünce çok sevindi. Öğlen saatlerinde CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, eşi Hatice Hanım ile birlikte Kültürevi önünde Manavgatlı hanımlara çiçek dağıttı.

Salon yıkıldı
Yaşlıların elini öperek 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlayan Şükrü Sözen, gençleri ve küçükleri de unutmadı. Çiçek dağıtımı sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı Adem Uslu ve eşi ile de karşılaşan Şükrü Sözen ve eşi bir araya geldi. Her iki başkan adayının da eşlere çiçek vermesi centilmenlik örneği olarak değerlendirildi. Öğleden sonra Delta Düğün Salonu’nda yapılan Kadınlar Günü Kutlamalarında ise coşku, salon dışına taştı. Yaklaşık 3 bin partili hanımın katıldığı organizasyonda salonda oturacak yer kalmayınca, partililer için dışarıya masalar atıldı. Kalabalığın salona sığmadığını gören Şükrü Sözen, göreve geldiğinde acilen Kültür Merkezi yapacağının sözünü verdi

Sevgi seli
Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen’in gelmesiyle coşku bir kere daha arttı. Sözen’e CHP Antalya Milletvekili Atila Emek ve İlçe Başkanı Abbas Tarakçı eşlik etti. Sözen, daha sonra salonu dolduran hanımların elini tek tek sıkarak kadınlar günlerini kutladı. Adım atılacak yerin bulunmadığı alanda güçlükle ilerlemeye çalışan Sözen’e tezahürat
hanımların yaptığı tezahüratları ve sevgi seli görülmeye değerdi. Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin, Milletvekili Atila Emek ve İlçe Başkanı Abbas Tarakçı’nın konuşmalarından sonra söz alan genç aday Şükrü Sözen’in yaptığı duygusal konuşma ve şiir büyük alkış aldı.

Kadını ihmal eden toplum varlığını sürdüremez
Eşi Hatice Hanım ile birlikte kendisini yetiştirip büyüten annesi Türkan Sözen ve kayınvalidesi Ayfer Sözen’in elini öperken gözlerinden yaş süzülen Şükrü Sözen, oldukça duygulu anlar yaşadı. Sözen, “Kadınları yılda bir gün hatırlamak değil her zaman sorunlara bakmak, çözümlerini bulmak için gerekenleri yapmak gerekir. Kadın haklarının kazanılması ve iyileştirilmesinin gündeme gelmesiyle dünya kadınlar günü ayrı bir önem taşıyor. Bizler inanıyoruz ki, kadınlarımızın ihmal edildiği bir toplum varlığını asla sürdüremez” dedi.

Hiç yorum yok: