12 Mart 2009 Perşembe

Barut, “30 Mart’ta Side’de değişim başlayacak”

Dünya Kadınlar Günü kapsamında CHP Belde Teşkilatı tarafından organize edilen Kadınlar Günü çay partisine büyük katılım vardı. Bu özel günlerinde bayanlar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Programda konuşma yapan CHP adayı Cengiz Haydar Barut, zafere günden güne yaklaştıklarını belirterek, 30 Mart’ta Side’de değişimin başlayacağının müjdesini verdi.Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Voyage Sorgun Select Otel’de CHP Side belde teşkilatı tarafından program düzenlendi. Programa binlerce kadının yanı sıra, belediye meclis üyesi adayları ve CHP Side Belediye Başkan Adayı Cengiz Haydar Barut katıldı. Etkinlik başlangıcında söz alan CHP Side Belediye Başkan Adayı Cengiz Haydar Barut, büyüklerimizin ellerinden ve yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın yanaklarından öptüğünü söyleyerek konuşmasına başladı. Herkesin Mevlid Kandilini kutladığını da belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayanlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. 8 Mart’ın dünyanın birçok ülkesinde 200 yıldır kutlandığını, Türkiye de ise 88 yıldır kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlara dikkat çektikleri ve bir araya geldikleri bir gün olduğunu ifade etti. Bu özel günde kadınlarla birlikte olabilmenin kendisini çok mutlu ettiğini tekrar tekrar dile getirdi. Tüm kadınlara teşekkür ederken, özellikle eşine, annesine ve seçim süresi boyunca evleri tek tek ziyaret eden CHP’li bayanlara minnettarlığını dile getirdi. Kadınlarının potansiyellerini inkâr etmenin mümkün olmadığını, Türkiye’nin kadınların sahip olduğu bu potansiyelden mahrum kalmasının, yeterince yararlanamamasının sadece kadınlarımızın değil tüm ülkenin kaybı olduğunu söyleyerek, bu bilince ulaşılmasının böyle özel bir günde olacağına inandığını belirtti.

HİZMET İÇİN SÖZ VERİYORUZ
Cengiz Haydar Barut “Artık kadınlar için yapacaklarımızı sadece kürsüde sunmayacağız, bunları yaparak göstereceğiz” diyerek kadınlara verdiği önemi vurguladı. 29 Mart’ta halkın kıymetli oylarıyla seçilirlerse, 5 yıl boyunca sizlere ve tüm Side’ye beraberinde meclis üyesi arkadaşlarıyla hizmet etmek için söz verdi. Seçimlerle ilgili bazı mesnetsiz iddiaların ortalarda telaffuz edildiğini, bunlardan birisinin iktidar partisiyle görüştüğü ve iktidar partisinin adayı olmaya çalıştığı yönündeki dedikodular olduğunu ancak AK parti de ne kaydının ne de bir görüşmesinin olmadığını ifade etti. Seçimleri kazanması halinde aslanlar gibi yerlerinde duracaklarını, bu yerin CHP olduğunu söyledi.

PROJELERİMİZLE GELİYORUZ
Yine bir başka iddianın belediye personeli üzerinden siyaset yürütüldüğü olduğu; bu güne kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadıklarını, seçilmeleri halinde belediye personeline sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti. Asılsız iddialardan birinin de plajlara oteller yapılıyor ve plajlar halkın elinden alınıyor safsatası olduğunu, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bu noktalarda bölgede yaşayan tüm insanların faydalanabileceği projeler hazırladıklarını ve bu hafta içinde bu projeleri seçim kitapçıklarından ve seçim ofisinden isteyen herkes tarafından görülebileceğini ifade etti.

İŞSZİLİĞİ ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ
Sözlerine bizim projelerimizin kefili meclis üyelerimiz ve benim, şahitleri ise sizsiniz, biz gücü kendimizden ve sizden alıyoruz, biz kendi kendimize yeteriz diyerek devam etti. Ülkemizin ve bölgemizin kanayan yarası olan işsizlik problemini beldemizde, belediyemizde kuracağımız bir masa ile çözeceğini belirterek, işverenle işçiyi buluşturacağını ifade etti. Ayrıca çalışmayan ev hanımlarının ev ekonomisine katkıda bulunması için düzenlenecek pazar yerlerinde hanımların kendi ürettikleri, el emeği göz nuru ürünlerini pazarlayabilecekleri üniteler kuracaklarını söyledi. Beldenin alt ve üst yapı problemleri; yollar, kaldırımlar, parklar ve aydınlatmayı en kısa sürede çözmek için söz verdi.Düzenlenen etkinliğe katılan tüm bayanlara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Hiç yorum yok: