12 Mart 2009 Perşembe

Evrenseki Marka Oldu

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, görev süresince yaptığı hizmetleri değerlendirdi. Evrenseki’ye yaptıkları yatırım ve hizmetlerle Evrenseki’nin artık marka olduğunu belirten Başkan Recep Barut, kaliteli tesisleri ve beach parkı ile turizmin göz bebeği olduğunu söyledi.Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, görev süresi boyunca yaptığı Sahil Gaztesine değerlendirdi. Evrenseki’nin artık marka olduğunu belirten Barut; “1999 yılında halkımızın da desteğiyle belediye başkanlığına aday oldum ve kazandım. 33 yaşında belediye başkanı oldum. Geniş bir coğrafya ve çok dar bütçelerle başladık ama artık kendi ayakları üzerinde duran geleceğe umutla bakan bir belediyeyiz. Biz bu göreve başladığımız günden itibaren Evrenseki’yi turizme marka yapma çalışması içerisindeydik. Yaptığımız altyapı çalışmaları da bunun kanıtıdır. Beldenin turizm bölgesi olması biliciyle yatırımlara ağırlık verdik. Bu alanların imarlı olması bu çalışmalarımızı kolaylaştırmıştır. Günümüz turizminde bölgeler arası rekabet ön plana çıkmıştır. Eğer Evrenseki turizm pastasından payını alacaksa adını bu piyasasında ön plana çıkarmak zorundadır. Şu anda Evrenseki, yapmış olduğumuz altyapı ve peyzaj çalışmaları ile uluslar arası turizm piyasasında ismi duyulan, aranılan, tercih edilen bir bölge olmuştur. Yatak sayımız olağanüstü bir hızla artarak 14 bine ulaşmıştır. Turizmdeki bu gelişme belediye gelirleri açısından son derece önemlidir.
İŞ OLMADAN AŞ OLMAZ
Bu bölgeye ağırlık vermemizin ana sebebi “iş olmadan aş olmaz” mantığı ile bölgemizin yurtdışında tanıtılması için, bölge halkına istihdam için, belediye bütçemizin artması için, kısacası turizm pastasından yeterince pay almak içindir. Bugün bölge turizm alanları içinde en iyi doluluk Evrenseki’dedir, en iyi fiyat Evrenseki’dedir, en iyi iş yapan turizm esnafı Evrenseki’dedir. Buda yaptığımız çalışmaların boşa olmadığını gösterir. Ama bundan sonra hizmetlerimizin ağırlığı belde için yapılacaktır. Çünkü imar planımız hazırdır. Turizmden elde ettiğimiz gelirler sayesinde belde halkına hizmet sunmak bundan sonra mümkün olacaktır.
TAMAMIYLA DEĞİŞEN SAHİL YOLUMUZ
Bin 850 metre uzunluğunda Ilıca ve Çolaklı beldeleri arasında ulaşıma açılan sahil yolumuz; yerli yabancı tüm ziyaretçilerin takdirini topladı. Onaylanan imar planımızdaki ana bulvarda turizm yolu kadar güzel olacak ve önümüzdeki dönem açılarak turizmi, beldenin içine taşıyacağız.
YÖRESEL EV YEMEKLERİ YAPARAK TURİZMİ İÇ KESİMLERE TAŞIYACAĞIZ
Sahil yolundaki Kömürcüler köprüsünün batısındaki “ el emeği parkı” projemizi hemen hayata geçirip burada oluşturulan işyerlerinde bayanlarımız, evde ürettikleri yiyecek, içecek ve el sanatlarını satabilecekler. Yazlık olarak Seki Parkı kışlık olarak Seki Mahallesi yemekhanesi kullanılarak yöremiz tatları (kahvaltı ve köy yemeklerimiz) bu alanlarda yerli ve yabancı turiste sunulacaktır. Bu yerlerin, yerel basına da ilan verilerek bölge halkına tanıtımı belediyemiz tarafından yapılacaktır. Hedefimiz bu yerlerin beldemizin hamarat ve becerikli bayanları tarafından işletilip ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmaktır.
BELEDİYE HİZMET BİNASI
Belediye hizmet binasının gecikmesi hatasız, kusursuz bir imar planı çalışması yaptığımız içindir. İmarın yoğunlu ve istenilen arazinin lehimize olmayan plan ve plan hükümlerini kabul etmeyerek şartların olgunlaşmasını bekledik. Ve sonunda amacımıza ulaştık.
Evrenseki’yi marka yapma sevdamızdan kaynaklanan ve uzun yıllardır süren Evrenseki plan kavgamız bağlı bulunduğumuz ÖÇK’nın %20 olan yoğunluğunu %40’a bu kurum önerdiği, hayalimizdeki ve gelecekteki Evrenseki’yi küçücük bir imarlı bölümden deniz kenarından sekinin içine kadar imara açma kavgamız, ticari alanlarımız, altyapı çalışmalarımız sonuçlanmış ve müjdeler olsun ki bugün gerçekleşmiştir. Yapılan imar planı 34,000 nüfusa hitab etmektedir. Yapacağımız Belediye Hizmet Binası sıradan bir hizmet binası değil bir kültür merkezi olacaktır. Yabancı dil kursu, bilgisayar, sanat kursları ve konferans salonumuzla halkımıza hizmet vereceğiz. Ayrıca bayanlara yönelik kurslar açılacaktır. Belediye hizmet binasına yakın bir yerde sağlık ocağı için gereken yer ayrılmıştır ve binamızı yapacak yatırımcımız hazırdır.
SOYAL DAYANIŞMA
Turizm yolundan belediyeye 25 metrelik ana arterin modern bir anlayışla açılması (planda işlendiği gibi) yol boyunca çekme katlı iş yerlerinin yapılması; amaç turizm ve ticareti beldenin iç kesimlerine çekmektir. Belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda ve yakacak yardımı yapıldı ve yapılmaya devam edecektir. Bu şekilde sosyal dayanışmayı en üst seviyeye çıkardık.
İMAR PLANLARI TAMAMLANDI
2006 yılında onaylanmış olan köy içi imar planlarına ilave olarak 2008 yılı içerisinde ÖÇV (Özel Çevre Kurumu Başkanlığı) sınırları içerisinde kalan alanlarımızda da 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarımız onaylanmış olup yeni dönemde tüm beldenin parselasyon planları yapılıp halkımıza arsa tapuları verilecektir. Asar bölgesindeki depo da Evren Mahallesi arası içme su borusu yenilendi. Oteller bölgesine ek boru (2. hat) döşenerek içme suyu problemi giderildi. Evren mahallesinden turizm yoluna kadar 2 hat (içme suyu) şebeke döşenmiştir. Ayrıca Kanalizasyon ve içme suyu Şebekesi 3 bin tonluk depo projeleri imar planına göre hazırlanmıştır. Yeni dönemde uygulanacaktır. Alanya Antalya yolu üzeri orta refüjün ve trafik ışıkları sisteminin yapılması Alanya Antalya yolu üzerindeki orta refüj, peyzaj ve trafik sinyalizasyon sisteminin tamamını kendi imkanlarımız ile yaptık.
EN MODERN ARAÇ PARKINA SAHİBİZ
Kullanmış olduğumuz araçları her geçen gün daha da yeniliyoruz, en basit örneği son olarak aldığımız belediye itfaiye aracıdır. Beldemizde ve çevresinde özellikle yaz aylarında sık sık yangın felaketi yaşanmaktadır. Yapmış olduğumuz bu yatırım büyük bir önlemdir. Felaketlerin bir adım dahi olsun önüne geçmek için imkânlarımızı seferber ettik ve edeceğizde. Yenilenen ve gelişen araç filomuz sayesinde halkımıza hizmet verdik, vermeye de devam edeceğiz.
24 SAAT BELDEMİZİN GÜVENLİĞİ
Asayişin sağlanması konusunda Mobese kameraları ve 24 saat harekât halindeki zabıta ekipleri beldede, park güvenliği ile de Evrenseki Beach Parkta hizmet vermektedir. Evren-Seki’yi ülkemizde bir yıldız yaptık; dünya markası olma yolunda da ilerliyoruz.
Bölgenin en modern turizm beldesiyiz. Halkımıza huzur ve asayiş sağlayan, temiz bir toplumda yaşamasını görev bilen kadromuz, beldemizi 24 saat Mobese kameraları ile jandarma eşliğinde izlenmektedir. Bu sayede bölgemizde asayiş sağlanmaktadır. Mobese sistemi yeni dönemde beldemizin iç kısımlarında da yaygın hale getirilecektir.
BELDEMİZE BECH PARK KAZANDIRDIK
Evrenseki’yi turizmde marka yapma çabasının içerisindeyiz, yaptığımız altyapı ve peyzaj çalışmalarıyla bunu başardık. Sahilimiz Türkiye’nin hiçbir sahilinde olmayan bir düzene sahiptir. Ve artık Evrenseki Avrupa’da tanınan bir markadır. Bunun sonucunda bölge ekonomisine ve Türküye ekonomisine büyük katkı sağlamıştır.
OKUL ÖNCESİNE VERİLEN ÖNEM
İlköğretim çağına yaklaşan öğrenciler belediyemizin imkânlarıyla kurulmuş olan okul öncesi (anaokulu) eğitimiyle öğrenim hayatlarına merhaba diyorlar. Yapılan bu çalışma çağın bir gereksinimidir. Eğitimin ne kadar önemli bir kurum olduğunun farkında olan bir kadroyuz.
DAHA MODERN BİR İLKÖĞRETİM OKULUNA
Ayrıca ilköğretim okulunun fiziksel yapısının yetersiz olduğunu bilmekteyiz. Şuana kadar okula ilavelerle eğitime destek verdik ve eğitimi devam ettirdik. Mevcut alanda yeni ve modern bir okul yapma konusunda engeller var. Okulu taşıma gibi bir amacımız yok. Okulun bulunduğu arazi şahıslara ait özel orman niteliği taşımaktadır. Bu sebeple Evrenseki imar planının maalesef dışında kalmıştır. Ancak Evrenseki’de yapılan 2-B tespit çalışmaları bu bölgeyi 2-B kapsamına almıştır. Çalışmalar kesinleştikten sonra, ya imar yolu ile ya da bu arazi sahipleri bağışta bulunursa söz veriyorum modern 24 derslik ilköğretim okulu inşa edilecektir. Eğitim projelerimiz kapsamında Gölcük mevkiinden gelecek 50 yıla hitap edecek en modern, en kapsamlı lise ve yüksekokul kompleksi için 63 dönümlük bir arazi eğitim alanı için ayrılmıştır.
EĞİTİME DESTEK
Üniversite tahsiline devam eden öğrencilere bölgemiz turizm yatırımcılarının da katkılarıyla eğitim öğretim bursu vermekteyiz. Bunun için yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemde de burs sayısını arttırarak eğitime desteğe devam edeceğiz. Belediyemiz imkânlarıyla ilköğretim öğrencilerine OKS sınavı hazırlığı için kurslar düzenledik.
FUTBOL TAKIMIMIZI KURDUK
Beldemizde oynayan gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimini desteklemek amacı ile onları çağımızın en popüler spor dalına profesyonel anlamda eğilimini sağladık. Antalya doğu grubu minikler liginde yer alan resmi futbol takımımızı kurduk.
2. GELENEKSEL EVRENSEKİ BEACH VOLEYBOL TURNUVASI
Manavgat ve bölgemizde voleybol kültürünü daha ileriye götürmek amacı ile beldemiz tarafından her yıl düzenlenen bu organizasyon bölgemizde artık bir gelenek haline gelmiştir. İlginin ve katılımın yoğun olması bizi her zaman gururlandırmıştır.
PARKLAR YAPTIK
Tarihi dokusunu ve güzelliğini bozmadığımız Seki Mahallesine aynı güzellikte, bölgenin yapısına uygun, yaşayan halkın ihtiyaçlarına cevap veren park inşa ettik. İhtiyaçların dâhilinde bu çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Sahil parkın yapım maliyetlerinin tamamı belediye bütçesinden karşılanarak yapılmıştır. Ancak parkın güvenlik ve bakımı beldemizde otelcilerimizle kurmuş olduğumuz ESDER tarafından karşılanmaktadır. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca önümüzdeki dönem parkımızın içerisinde yaptıracağımız buz pateni pisti ve bir takım su oyunları ile parkımızın cazibesini daha da arttıracağız.
DÜNYA MAVİ BAYRAK OPERATÖRLERİ TOPLANTISI
Türkiye’de 2.si düzenlenen Mavi Bayrak Operatörleri toplantısının ilki İstanbul’da ikincisi ise beldemizde yapılmıştır. Bu toplantı bölgemizin tanıtımı için önemli bir unsur olmuştur. Önümüzdeki günlerde de tanıtım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir. Uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.
TRT “GEZELİM GÖRELİM”
Yöresel tatlarımızı yerel dokumuzla birlikte ülkemize tanıtan ve aynı zamanda iç turizmde beldemizin etkin bir biçimde rol almasını sağlayan çalışmalar yaptık. Tanıtımın öneminin bilincinde olduğumuzdan yeni dönemde beldemizi aynı hızıyla yurt içine ve yurt dışına tanıtmaya devam edeceğiz.
EVREN MAHALLESİ İNCİRLİPINAR BAĞLANTI KÖPRÜSÜ
Halkımızın daha iyi şartlarda ulaşım yapması için köprümüzü inşa ettik. Turizm yolu kenarındaki Kamelya-3 sitesi ile Kömürcüler köprüsü arkasındaki kanalı 4x3 genişliğinde 400 mt uzunluğunda kutu menfez kullanarak ıslah ettik. Ve olumsuz görüntüleri iyileştirmeye devam edeceğiz. Yerli ve yapancı turistler Seki Köyünün tarihi imar yapısına oldukça ilgi gösteriyorlar, tarihi dokuyu korumak ve bunu nesilden nesile yaşatmayı görev bildik ve bu çalışmalarımızı artarak sürdüreceğiz.

Hiç yorum yok: